Tidligere oppsetninger


En anarkists tilfeldige død

 
Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Foto: Morten Lauveng Jørgensen

I 2018 ble Daro Fos stykke “En anarkists tilfeldige død” satt opp.

I stykket befinner vi oss på Hovedpolitistasjonen i Milano. En anarkist mistenkt for et bombeattentat har falt ut av et vindu. Spørsmålet er om han hoppet eller om han ble dyttet? Det hevdes at det dreide seg om et selvmord, men ikke desto mindre ble saken etterforsket. Hvem er egentlig skyldig?

 

Det gode mennesket fra Sezuan

 
 
Bildet er tatt av @dobbelteksponert

Bildet er tatt av @dobbelteksponert

I 2017 ble Bertold Brechts stykke "Det gode mennesket fra Sezuan" satt opp.

Stykket handler om Shen Te som får penger av gudene, men lærer seg at det er vanskeligere enn hun tror å være et godt menneske og samtidig overleve.

 
 

Et drømspill

 
Bildet er tatt av @dobbelteksponert

Bildet er tatt av @dobbelteksponert

 
 

I 2016 ble August Strindbergs stykke "Et drømspill" satt opp.

Stykket handler om den hinduistiske guden Indra sin datter som faller ned til jorda for å oppleve hvordan mennesker har det. Hun konkluderer med den ikoniske setningen "det er synd på mennesket".

 

forbrytelse og straff

20151 (3).jpg

I 2015 ble Fjodor Dostojevskijs stykke “Forbrytelse og Straff “ satt opp.

Historien handler om studenten Raskolnikov som begår et kaldblodig drap. Er han et ondt menneske eller kunne det vært du eller jeg som ble morder under gitte omstendigheter?

 

gjøkeredet

20141.jpg

I 2014 ble Ken Keseys stykke “gjøkeredet” satt opp.

Stykket er en klar kritikk av det amerikanske helsevesenet, gitt ut i 1962. Halvindianeren Chief Bromden, som alle tror er døvstum, er innlagt på asyl. På asylet hersker Big Nurse uinnskrenket helt til vagabonden McMurphy dukker opp. Han er en komisk, tragisk og heroisk skikkelse som blåser frisk luft inn i asylet og snur opp ned på hele systemet. McMurphys opprør knuses og han taper, men Chief Bromden frigjøres.

 

the vortex

2013.jpg

i 2013 ble Noël Cowards stykke “The vortex” satt opp.

Stykket senterer seg rundt Nicky Lancaster, en talentfull ung komponist, hans mor Florence Lancaster, en aldrende overklassekvinne. Stykket handler om nymfomani, narkotikamisbruk og et anstrengt forhold mellom mor og sønn.

 

black comedy

2012.jpg

i 2012 ble Peter Shaffers stykke “black comedy” satt opp.

Handlingen foregår i den oversatte versjonen i en liten leilighet på Grünerløkka, der den unge, fattige kunstneren Benjamin Møller og hans kjæreste Victoria Pulk venter besøk av Georg Bamberger, en rik kunstsamler som vil se på kunsten til Benjamin. Victorias far, Oberst Pulk, skal også komme og møte Benjamin for første gang. Parret har sammen flyttet de fine møblene fra naboleiligheten til Harald Gregersen inn i Benjamins leilighet for å få det til å se penere ut når de skal få fint besøk. Så går lyset, og kaoset begynner. Hele stykket er en ellevill komedie, med flytting av møbler i mørket, bedrukne nabodamer, gamle flammer som dukker opp og millionærer som viser seg å være elektrikere. Stykket ble oppsatt i egyptisk mørke, når det er lys i stykket er det mørkt på scenen og omvendt.